Na 5. Polojski ultri so tekli tudi naši člani

07. 03. 2022

V soboto, 5. marca se je v Slavonskem brodu odvila 5. Polojska ultra, na kateri so nastopili najboljši hrvaški ultraši in ultrašice, ultraši iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Avstrije, Švice, Poljske.

Med tujimi državami smo bili tekači iz Slovenije oziroma iz Atletskega kluba Ultramaraton Slovenija najštevilčnejši. Polojske ultre se je udeležilo 305 tekačev, ki so se podali na več razdalj: 50 kilometrsko razdaljo, 100 kilometrsko razdaljo in štafete. Proga v Poloju je certificirana, ravninska, dolga 2,5km (krožna).

Tekači so bili deležni skoraj vseh vremenskih razmer: sneg, veter, sonce, manjkale so edino dežne kapljice. Kljub temu so se tekači borili cel dan in premagovali dolge kilometre.

Večina članov AK Ultramaraton Slovenije (10) se je podala na 100 kilometrsko različico, trije pa so izbrali 50 kilometrsko razdaljo. Na 50 km trasi je Zahid Abdaković osvojil odlično 4. mesto.

Sobotni dan očitno ni bil tekmovalni dan in namenjen našim članom, saj jih je velika večina po 50-ih kilometrih odstopila. Zato so pa našo čast na 100 km reševali:

  • Damjan Krejač (9. mesto),
  • Domen Kozjek (11. mesto),
  • Mirko B. Miklič (17. mesto),
  • Marko Femc (35. mesto) in
  • Roman Jugovic (40. mesto).

Na 50 km razdalji pa Zahid Abdaković na 4. mestu in Andrej Kolmanič na 35. mestu.

polojska ultra
Pred štartom

Tekma je štela tudi za državno prvenstvo Hrvaške na 100 km: med ženskami je slavila Ines Jozić, med moškimi pa Zdravko Jadrijev (oba sta zmagala tudi v Zagrebu na 12-urnem teku, novembra 2021).

V letu 2023 si organizatorji prizadevajo, da bo na Polojski ultri organizirano evropsko prvenstvo na 100 km.

Na predvečer tekme pa je potekal pogovor s hrvaškimi in tujimi ultramaratonci, na katerem je nastopil tudi predsednik kluba, Mirko B. Miklič ter predstavil ultramaraton in ultramaratonske tekme v Sloveniji (SLO12RUN, SLO24, 100 ob mrzli reki).

Vsi rezultati so dostopni na spletni strani.

Povezava na Galerijo slik